Recept: Frambozenmeringue

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een klein beetje zelfgemaakte frambozencoulis geeft deze meringues een onwijs lekkere smaak en een verleidelijk uiterlijk. De koekjes zijn ook perfect voor een dessert als Eton Mess of om een taart mee te decoreren.

benodigdheden voor 20-30 meringues

Voor het frambozenmengsel:

75 gr (diepvries)frambozen

55 gr suiker

Voor de meringue:

3 eiwitten

snuf zout

100 gr fijne suiker

90 gr poedersuiker

bereiding

Verwarm de oven voor op 90 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de frambozen met de suiker in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes koken. Wrijf het vervolgens door een fijne zeef en …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?