Recept: Fougasse

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Fougasse is brooddeeg op basis van tarwebloem, bakkersgist en olijfolie, op smaak gebracht met Provençaalse kruiden en olijven. Het wordt tot een platte rechthoek gevormd met insnijdingen.

benodigdheden (voor 1 fougasse van 15 x 30 cm)

140 g tarwebloem T65

95 ml water

3 g zout

3 g verse bakkersgist

5 g Provençaalse kruiden

10 ml olijfolie

60 g olijven

bereiding

Kneed in de keukenmachine het meel, het water, het zout, de verkruimelde gist en de Provençaalse kruiden gedurende 4 minuten op stand 1 en daarna 6 minuten op gemiddelde snelheid. Het deeg moet loslaten van de wand van de kom.

Voeg de olijfolie langzaam toe en blijf langzaam kneden tot de olie helemaal is …
Dit is 32% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?