Dit recept voor pompoenbeleg is prima te combineren met het panbrood, waarvan in de krant van maandag een recept stond. Beide recepten zijn te vinden in het kookboek Snel & Gezond. Dit boek werd woensdag besproken in de bijlage Leven.
benodigdheden
50 g waterkers
40 g geitenkaas
100 g pompoen
1 handje verse peterselie
1 takje verse tijm
2 el pompoenpitjes
1 teen knoflook
Snel & Gezond. Smakelijke gerechten met natuurlijke producten. Petra Pronk e.a.. Moermanvereniging, Barneveld 2015. 159 blz. € 19,95. Te bestellen via mmv.nlbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden °C.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd de peterselie en de tijm grof en pureer deze samen met de olijfolie en knoflook tot een kruidenolie.
Snijd de pompoen doormidden en hol deze uit.
Snijd de pompoen in dunne plakjes en verdeel deze over de bakpla …
Dit is 43% van het artikel.