Recept: Flensjestaart

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Appels zijn het hele jaar door gemakkelijk te verkrijgen. Daardoor zouden we bijna vergeten hoe bijzonder en smaakvol het product is. Een appel per dag wil dit stukje veelzijdige fruit weer op de kaart zetten. Een recensie van dit bakboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 4-6 personen):

120 g bloem

60 g eenkoornmeel (indien verkrijgbaar) of speltmeel

1 grote snuf zout

4 eieren, losgeklopt

450 ml melk

80 g boter

200 g appelcompote

calvados (optioneel)

bereiding

Meng de bloem, het eenkoornmeel en het zout in een mengkom. Maak er een kuiltje in, doe daar de eieren in, meng ze er beetje bij beetje door en voeg de melk toe. Klop alles krachtig om de ingrediënten goed te vermengen en klontjes te vermijden. Laat het beslag indien mogelijk enkele uren rus …
Dit is 23% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief