Recept: Eten voor Sint-Maarten

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Han Wilmink is kok en dominee, kookdominee dus. Hij laat zich inspireren door de actualiteit als hij in de keuken staat en deelt in deze rubriek zijn lekkerste recepten. Voor vandaag: eten voor Sint-Maarten (callaloo-soep).

Witte zandstranden, blauwe luchten, een zilt briesje en met een cocktail onder een palmboom, uitkijkend over de glinsterende zee. Irma orkaande de hele idylle in één keer de versnipperaar in. We spreken af: doneer, voordat u aan de slag gaat met dit gerecht, een gift op giro 5125 ‘Help Sint Maarten!’.

Op Sint Maarten houden ze van eten. Het staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Caribbean. Er zijn (waren) maar liefst vierhonderd restaurants te vinden. Van exclusieve tot street food-tentjes.

De keuken van Sint Maarten is een mengelmoesje van Afrikaanse, Indiaanse en Europese invloed …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?