Recept: Essenza di asparagi

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Lang geleden at ik eens dit gerecht in een plaatselijke taverne. Er zaten nog wat andere groenten in, maar het enige wat bleef hangen waren de asperges en de heerlijke saus. Onze vereenvoudigde versie ervan is favoriet van iedereen die het sindsdien klaarmaakt.

benodigdheden (voor 4 personen)

500 gram asperges

3 el peterselie, fijngehakt

wat citroensap voor de liefhebbers

een flinke klont boter (circa 30 gram)

een blokje parmezaan of ­comté

400 gram pasta

olijfolie, peper en zout

bereiding

Zet een grote pot met gezouten water op het vuur, zodat je de pasta kan koken wanneer de asperges op het

vuur staan.

Schil de asperges van boven naar onder met een dunschiller en breek het houterige onderste stukje af. Snij ze in stukken van zo’n 4 centimeter.

L …
Dit is 29% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?