Recept: Egel-hotdogs

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Egelen’ zorgt voor een perfecte verhouding tussen krokant, rokerig vel en vlees. Met dank aan Russ Faulk van ­Kalamazoo Outdoor Gourmet voor deze unieke kerftechniek en het idee om de hotdogbroodjes te grillen met mayonaise en remouladesaus. Hij noemt zijn versie ‘Po’ Dog’.

benodigdheden voor 8 stuks

8 runderhotdogs van de beste kwaliteit

8 verse hotdogbroodjes, bij voorkeur briochebroodjes

6 eetl. mayonaise

plantaardige olie, voor het rooster

microrucola of andere microgroenten

2 dieprode rijpe tomaten of 1 bakje kerstomaten, in dunne plakjes

Creoolse mosterdsaus

bereiding

Kerf een ruitjespatroon in de hotdogs met een klein mes; de inkepingen moeten ongeveer 3 mm diep zijn, ongeveer 5 mm van elkaar af liggen en helemaal rondom de hotdogs zitten. Hierdoor komt er een groter oppe …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?