Recept: Een flan

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een ‘flan’ is een taart waar je helemaal geen deeg bij nodig hebt. Hij wordt au bain-marie gebakken, waardoor hij mooi smeuïg blijft. Een soort stevige hartige pudding dus. Laat je niet afschrikken door dat ‘au bain-marie’, da’s gewoon een schaal met koud water waar je je flan inzet.

benodigdheden

een blikje tonijn of zalm, afgegoten óf een half ons gerookte vis (makreel/zalm/forel) óf een handje groente (gaar en fijngesneden!) en een handje geraspte kaas

1 ei

1 deciliter room, crème fraîche

zout en peper

een theelepel mosterd

paar drupjes tabasco of een snuf cayennepeper

een scheutje Pastis

fijngesnipperde zachte groene kruiden

bereiding

▶ Verwarm de oven voor op 180 °C.

▶ Doe de vis/groente in een grote mengkom en voeg de overige ingrediënten toe. (Zorg é …
Dit is 24% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief