Recept: Dukkah

Koken
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Dukkah komt oorspronkelijk uit Egypte en is een mengsel van noten, zaden en specerijen. Traditioneel wordt het gegeten met brood dat eerst in olijfolie en daarna in dukkah wordt gedoopt.

benodigdheden

noten

komijnzaad

korianderzaad

sesamzaad

zeezout

zwarte peper

(evt. tijm of oregano voor een kruidig accent)

(evt. gedroogd pepertje voor wat extra pit)

(evt. citroen- of sinaasappelrasp voor een fris accent)

(evt. wat gepofte kikkererwten grof te hakken en erdoor te mengen)

bereiding

Rooster 2 flinke handen vol noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en lekker ruiken.

Voeg dan 4 eetlepels sesam-, 2 eetlepels komijn-, en 2 eetlepels korianderzaad toe en …
Dit is 37% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief