Recept: Doperwtenpesto

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Pesto is er in allerlei varianten. Deze doperwtenpesto is er een van. Makkelijk te maken. Lekker voor bij een borrel op een zomerse avond.

benodigdheden

​250 g versgedopte doperwtjes

2 tenen knoflook

125 ml olijfolie

50 g pijnboompitten

50-75 g parmezaanse of oude goudse kaas, geraspt

zout en gemalen peper​

bereiding

​Breng weinig water aan de kook en strooi de verse doperwtjes erin. Kook ze in enkele minuten gaar en giet ze af door een zeef of vergiet. Spoel ze direct onder stromend koud water en laat ze goed uitlekken en helemaal afkoelen.

Pel de tenen knoflook en hak ze fijn in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg de afg …
Dit is 41% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief