Recept: Dimsum met eend

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dimsum zijn gevulde balletjes wontondeeg. Je kunt dit deeg kopen in een toko of zelf maken van bloem en heet water. Gyoza’s zijn dimsum die eerst knapperig worden ­gebakken en dan gestoomd.

benodigdheden

(voor 25-30 stuks)

1 middelgrote eendenborst met vel (ca. 200 g)

1 el vijfkruidenpoeder

1 cm gemberwortel of galanga (laos)

3 lente-uitjes

1 limoen

1 el hoisinsaus

2 el sojasaus

1 el chilibonensaus

1 mespunt suiker

1 tl Chinese zwarte azijn of sherryazijn

25-30 ronde wontonvelletjes, diepvries of zelfgemaakt

bakpapier of slablaadjes​

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de velkant van de eendenborst een paar …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?