Recept: Deruny

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf deruny maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka, waarin spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne staan. Een uitgebreide recensie van dit boek stond vorige week woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden, voor 2 personen als bijgerecht

500 gr bloemige aardappels, geschild en grof geraspt

1 uitje grof geraspt

1 worteltje, geschrapt en grof geraspt

1 ei, losgeklopt

3 eetl. bloem

30 gr geitenkaas, fijngeprakt met een vork

2 eetl. zonnebloemolie,

fijn zeezout

versgemalen peper

bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep in een kom alle ingrediënten, behalve de olie, door elkaar. Breng het mengsel op smaa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?