Recept: De gevulde omelet

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor mij belichaamt dit recept het voorjaar. Ik kan er zwaar naar uitkijken. De eerste eitjes, de eerste nieuwe blaadjes en kruiden ... En wie heeft er eigenlijk te beslissen dat een omelet geen avondeten kan zijn?

benodigdheden

(voor 2 geliefden)

2 handenvol kruiden (bijv. ­peterselie, kervel, dille, munt, bieslook, dragon), ­fijngesnipperd

een vergiet vol jonge blaadjes (bijv. spinazie, jonge snijbiet, zuring, melde, rucola, mosterd, topjes van brandnetels)

4 tot 5 eitjes

100 tot 150 gram geitenkaas of ricotta

olijfolie, zout en peper

bereiding

Laat wat olie warm worden in een pan met antiaanbaklaag en stoof hierin de blaadjes tot ze net geslonken zijn. Kruid met peper en zout en schuif alles op een bor …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?