Recept: Dahl-curry met zoetzure kippenvleugeltjes uit de oven

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: dahl-curry met zoetzure kippenvleugeltjes uit de oven.

Woensdag ben ik teruggekomen van een reis naar Sri Lanka. Een erg gezond land met een lekkere eetcultuur. Nu ik weer met mijn beide beentjes op de Hollandse bodem sta, heb ik gisteren genoten van aardappels met vlees en groente. Dat was even heerlijk na alle ‘rice and curry’ in Sri Lanka.

Toch wil ik jullie dit fantastische recept niet onthouden. De Singalese keken is rijk aan specerijen en verse groente en fruit. En deze dahl-curry (rode linzencurry) eten ze werkelijk overal en altijd bij!

benodigdheden (vier personen):

plantaardige olie

2 el bruine suiker

7 tenen knoflook

1 tl ka …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief