Recept: Cupcakes van paaseirestjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​Een paar jaar geleden was er een heuse cupcake-hype gaande. Er werden zelfs cupcakerestaurants geopend. Tussen al die mooie, kleine taartjes heb ik nog nooit een cupcake gemaakt van paaseirestjes gezien. Jij wel?

benodigdheden

100 g boter

130 g zelfrijzend bakmeel

120 ml licht geklopte room

2 eieren

3 el suiker

12 cupcakevormpjes

12 paaseitjes, mag met vulling

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Smelt de boter langzaam in een pannetje.

Zeef het bakmeel en mix er de room, eieren, boter en suiker doorheen tot een egaal beslag.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.

Druk in elk vormpje een paaseitje en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met het beslag.

Bak de cupcakes in ongeve …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?