Recept: Crêpes Suzettes

Koken
beeld fontaine uitgevers
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Parijs ging ik weleens langs zo’n kraampje of luikje waar iemand dan een gigantische crêpe au Nutella voor je maakt. Heerlijk! Maar crêpes zijn ook heerlijk als dessert met een suzettesaus, een bijna vergeten klassieker van eind negentiende eeuw.

benodigdheden voor 20 crȆpes

250 g patentbloem

30 g kristalsuiker

snufje zout

4 eieren

500 ml volle melk

75 g roomboter, gesmolten

de geraspte schil van 2 ­mandarijnen

neutrale olie, om in te ­vetten (optioneel)

‘suzette’-saus

100 g kristalsuiker

75 ml Grand Marnier

8 mandarijnen

25 g roomboter

bereiding

crêpes

Doe de bloem, suiker en zout in een grote mengkom en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los en voeg geleidelijk toe. Voeg de melk al roerend toe om klontjes t …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?