Recept: Crème van botersla met mascarpone

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room, die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt.

ingrediënten:

1 ui, fijngesneden

extra vergine olijfolie

1 middelgrote aardappel,

geschild en in kleine blokjes

600 ml groente- of kippenbouillon

2 kroppen botersla, in stukken

voor de ansjovissaus:

60 ml room

4 ansjovisfilets, fijngesneden

2 sneden boerenbrood, in kleine blokjes

80 g mascarpone

zout en peper

benodigdheden:

staafmixer

bereiding

Zet in een ruime sauteerpan de ui op met een scheut olijfolie en laat op laag vuur zacht worden zonder te bruinen. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Voeg de laatste 5 minuten de sla toe …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?