Recept: Courgette met bacon gremolata

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ik schaar de courgette onder de noemer ‘vermomd water’ wat zoveel betekent dat ik er eigenlijk niet zoveel aan vind. Totdat je ze op de bbq legt!

benodigdheden

250 g bacon, in iets dikkere plakken dan normaal

100 g Parmezaanse kaas

20 blaadjes basilicum, fijn­gehakt

1 rode Spaanse peper, ontzaad en fijngesneden

2 citroenen, sap en rasp

2 tenen knoflook, geraspt

3 courgettes, in de lengte doorgesneden

50 ml olijfolie

zout en peper

bereiding

Gril de plakken bacon rondom krokant. Laat afkoelen en verkruimel.

Meng de verkruimelde bacon met Parmezaanse kaas, basilicum, Spaanse peper, citroenrasp en knoflook tot een gremolata en breng op smaak met zou …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?