Recept: Clementinejam met vanille

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf clementinejam met vanille maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond in de bijlage Leven.

benodigdheden (broodbeleg, 3-4 potten, bereidingstijd 15 minuten + 2 ½ uur koken)

½ eetlepel boter

1 kg clementines, schoongeboend

1 citroen, schoongeboend

1 kg fijne kristalsuiker

2 vanillestokjes

3-4 schone jampotten (inhoud ca. 300 ml)

Deze bijzondere jam, gemaakt van overgebleven mandarijnen uit de schoen, smaakt heerlijk op een warme geroosterde boterham en je kunt de jam ook gebruiken als basis voor een wildsaus of, aangelengd met een bee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?