Recept: Chocopasta pralinés

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zin in een verantwoord tussendoortje dat net wat anders is of op zoek naar een verrassende traktatie? Deze chocopastapralines zijn onvergetelijk lekker en simpel te maken met wat geroosterde hazelnoten. De keukenmachine doet het zware werk, jij hoeft alleen de bolletjes te rollen!

benodigdheden

(voor 25 pralines)

200 g hazelnoten

200 g dadels (Medjoul, ontpit)

30 g cacaopoeder

3 el water

1 el vanille-extract

snufje zout

keukenmachine

bereiding

Verwarm de oven voor tot 170 ­graden.

Rooster de hazelnoten gedurende 15 minuten. Laat even afkoelen en maal de noten grof in de keukenmachine.

Zet de hazelnootstukjes apart.

Meng vervolgens in de keuken­machine alle overige ingrediënten tot een plakkerig deeg. Voeg de ­hazelnootstukjes toe en meng kort (20 tot 30 seconden) tot er een …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?