Recept: Chocoladetaart met slagroom

Koken
beeld uit besproken boek / Luca Dotti
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Deze week nostalgische recepten uit de keuken van Audrey Hepburn. Deze taart zonder bloem is dun en vochtig, maar er moet wel een korstje op komen. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker en geef er zelfgemaakte slagroom of een beetje vanille-ijs bij.

benodigdheden

300 g ongezoete pure chocolade, in stukjes

60 ml volle melk (net genoeg om de chocolade zachter te maken)

120 g boter, in kleine stukjes, plus extra voor het invetten

8 eieren, gesplitst

200 g suiker

bloem, voor het bestuiven

poedersuiker

bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter en bebloem een ronde taartvorm van 25 of 28 cm. Smelt de chocolade met de melk au bain-marie. Voeg de boter toe en roer hem er goed door. Draai het vuur uit en doe de acht eidooiers erbij. Voeg i …
Dit is 31% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief