Recept: Chocolade sinaasappelrepen met clementines

Koken
beeld Nick Hopper
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept is gemakkelijk te maken. Hele, verse en sappige stukjes mandarijn omhuld door chocola met kokos, vanille- en sinaasappelextract, die wegsmelt op de tong.

benodigdheden

1 biologische clementine

100 g kokosolie

50 g cacaopoeder

3 eetl. ahornsiroop

1 theel. vanille-extract

½ theel. sinaasappelextract (geen essence)

een klein snufje zeezout

bereiding

Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier. Rasp de schil van de clementine af met een zesteur of rasp en zet de clementinerasp opzij. Pel de clementine, verdeel hem in partjes en verdeel deze over de bodem van de beklede vorm.

Smelt de kokosolie rustig in een pan op laag vuur. Neem van het vuu …
Dit is 32% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief