Recept: Chocolade pecan-meringue-stapel

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kastanjepuree met slagroom is een absolute match. Voeg daar noten, chocolade en meringue aan toe en het einde is zoek. En alles bij elkaar is het maken van de taart heel simpel, iedereen kan het. Maar zo ziet-ie er niet uit.

benodigdheden

125 g pecannoten

4 biologische eiwitten

250 g fijne kristalsuiker

1 mespunt zout

1 tl maizena

1 tl azijn

2 el cacaopoeder

100 g pure chocolade (cacaopercentage 72%)

400 ml slagroom

1 blikje gezoete kastanjepuree (250 g)

bakplaat en bakpapier

bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Hak 75 g pecannoten fijn. Teken 3 cirkels van 20 centimeter doorsnee op een groot stuk bakpapier en leg het papier op de bakplaat. Klop met een elektrische mixer de eiwi …
Dit is 26% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door