Recept: Chipolatapudding

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een recept voor chipolatapudding voor een vorm van 1 ½ liter. Dit dessert komt uit het kookboek Vorstelijk tafelen in Nederland. Een uitgebreide recensie van dit boek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

16 g gelatine

1 dl marasquin

12 lange vingers

0,6 dl gepasteuriseerde eierdooier

125 g suiker

½ l melk

0,9 dl gepasteuriseerd eiwit

¼ l slagroom

50 g bigarro’s, kleingesneden

25 g oranjesnippers, kleingesneden

25 g gewelde rozijnen

bereiding

Spoel de vorm om met water, zet hem omgekeerd weg. Zet de gelatine te weken in ruim koud water. Schik de biscuits naast elkaar op een plat bord en overgiet ze met de marasquin.

Roer de eierdooiers glad …
Dit is 32% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief