Recept: Chinese koolsalade met sesamzaad

Koken
beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze salade heeft een oosters accent, met Chinese kool en sesamzaad, en wordt op smaak gebracht met ketjap en knoflook.

benodigdheden

½ eetlepel sesamzaad

1 teentje knoflook

1 eetlepel azijn

1 eetlepel ketjap manis

½ kleine Chinese kool (± 300 gram)

½ rode paprika

bereiding

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Pers het teentje knoflook uit en maak er met de azijn, 2 eetlepels water en de sojasaus een saus van.

Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.

Snijd de paprika in smalle repen.

Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.

Strooi het sesamzaad erover.

menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet e …
Dit is 68% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief