Recept: Chiapudding met banaan, olijfolie en pompoenpitten

Koken
beeld Nick Hopper
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Chia bevatten veel voedingsstoffen, maar de kleine zaadjes zwellen bij het weken ook op. Dat maakt ze ideaal voor dit gerecht, dat bijvoorbeeld als ontbijt geserveerd kan worden.

benodigdheden (2 pers.)

2 grote rijpe bananen

3 eetl. extra vergine olijfolie

3 eetl. chiazaad

een snuf zeezout

50 g pompoenpitten

garnering (zie bij de bereiding)

bereiding

Pel de bananen en prak ze met een vork glad met olijfolie, chiazaad en zout, of mix alles in een keukenmachine of een krachtige blender. Verdeel de pudding over twee kommen of glazen en zet ze een nacht of enkele uren als dat lukt in de koelkast om de pudding op te laten stijven.

Rooster de pompoenpitten 2-3 minute …
Dit is 48% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief