Recept: Chewy chocolate chip cookies

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Bakken met kennis vandaag een trucje om koekjes lekker krokant te krijgen: mix in intervallen. Door het beslag afwisselend te mixen en te laten rusten, krijgt de suiker meer tijd om op te lossen. Suiker dat is opgelost, kan tijdens het bakken beter karamelliseren.

benodigdheden (voor ± 18 koekjes)

250 g patentbloem

2 g baking soda (½ tl)

200 g. boter

150 g bruine basterdsuiker

100 g fijne kristalsuiker

2 g zout (½ tl)

8 g vanille-essence (2 tl)

1 eidooier (M)

1 ei (M)

200 g pure chocola, in stukjes

100 g pecannoten (optioneel), grof gehakt

ijslepel 50 mm

2 bakplaten

bakpapier

bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C conventioneel of 170 °C hetelucht.

Zeef de bloem en de baking soda boven een kom en mix goed.

Smelt de boter op laag vuur. Doe ov …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?