Recept: Cheesy bloemkoolsoep met venkel

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze soep kan geserveerd worden met gandaham, een Belgische gedroogde ham, die een prima alternatief is voor serranoham.

benodigdheden

1 l groente- of kippenbouillon

2 kleine bloemkolen (samen ca. 800 g), groen verwijderd, in kwarten

1 ui, in grove stukken

1 el venkelzaad

1 l melk

300 g smeerkaas of plakjes cheddar (smeltkaas)

gandaham, in fijne reepjes

venkelzaad, geroosterd​

bereiding

Breng de bloemkool, ui en het venkelzaad samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 30 minuten onafgedekt koken op hoog vuur, tot de bloemkool gaar is.

Haal de pan van het vuur en voeg eerst de melk en daarna de …
Dit is 53% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?