Recept: Champignonsoep met brie

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het leuke van zelfgemaakte soep: het is gezond en veel lekkerder dan soep uit pak, zak of blik. En het kan bijna niet mislukken. De Française ­Sophie Dupuis-Gaulier schreef het boek Wereldsoepen. 100 recepten voor heerlijke maaltijdsoepen. Vandaag: Champignonsoep met brie.

benodigdheden voor 4 personen

600 g champignons

1 el olijfolie

1 sjalot

20 g boter

1 l groentebouillon

120 g brie

50 ml slagroom

peper

bereiding

Veeg de champignons schoon met een stukje vochtig keukenpapier.

Houd 1 of 2 exemplaren achter ter garnering en snijd de rest afhankelijk van hun grootte doormidden of in vieren.

Verwarm de oven voor op 140 °C. Schaaf de achtergehouden champignons zeer fijn met een mandoline. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?