Recept: Carbonara

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Carbonara is het perfecte gemaksvoedsel – knus, troostend en makkelijk te maken. En veel mensen hebben de meeste ingrediënten wel op voorraad. Bewaar een kleine hoeveelheid blokjes spek of pancetta in de diepvries, zodat je dit gerecht altijd in enkele minuten kunt bereiden.

benodigdheden (4 pers.)

100 g pancetta of spek, in kleine blokjes

2 eidooiers (of 3, voor een extra romig gerecht)

1 groot ei

150 g geraspte Parmezaanse kaas, plus zo nodig extra

1 tl versgemalen zwarte peper, plus zo nodig extra

300 g bucatini

zout

bereiding

Breng voor de pasta een grote pan flink gezouten water op hoog vuur aan de kook. Bak in een koekenpan de pancetta op middelhoog vuur in 5-7 minuten knapperig. Meng in een grote kom de eidooiers met het ei, de Parmezaanse …
Dit is 31% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief