Recept: Calzoncini met mozzarella en ham

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Op Sicilië zijn ze in elke bakkerij te vinden en worden ze ­halverwege de middag bij het aperitief geserveerd. Er ­verschijnen dan schalen vol op de buffetten van de ­plaatselijke bars. Maak deze lekkernij nu een keer zelf ... eet smakelijk! Rol het deeg niet te dun uit; dat is heel belangrijk, omdat het niet dun en knapperig moet worden. Een deel van het verhaal is dat het vocht van de mozzarella het deeg vanbinnen zacht helpt houden. Houd de calzoncini vrij klein: twee happen en ze zijn verdwenen. <

benodigdheden (voor circa 20 calzoncini):

Voor het deeg:

bakkersmeel wit, 500 g

strutto (reuzel) of boter, 60 g

verse gist, 15 g

melk, 130 ml

water, 110 ml

zeezout, 15 g

1 ei

1 theelepel suiker

Voor de vulling:

5 plakken gekookte ham, ­fijngesneden

mozzarella 400 g, in blokjes

Voor de bovenlaag:

1 ei, losgeklopt

sesamzaad, 1 eetlepel

bereiding

Vermeng alle ingrediënten voor het deeg in een kom, stort het op een werkvlak en kneed het circa 10 minuten tot het deeg stevig en e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?