Recept: Bulgursalade met sperzieboontjes en walnoten

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een zomerse maaltijdsalade voor twee personen, vol gezonde ingrediënten. Dit gerecht kan ook goed met couscous gemaakt worden, in plaats van bulgur.

benodigdheden

175-200 gram bulgur

¼ groentebouillontablet met minder zout

300 gram sperziebonen

1 bosui

1 citroen

½ blik tomatenblokjes zonder zout

2 eetlepels olijfolie

½ theelepel gemalen komijn

50 gram gepelde walnoten

slabladen

bereiding

Breng 3-4 dl water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.

Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.

Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 5 minuten beetgaar.

Giet …
Dit is 40% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief