Recept: Bulgursalade met sperziebonen en cashewnoten

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een lekker vegetarisch recept. Tip: presenteer de bulgursalade op slabladen. Dan lijkt het net of je in een restaurant eet.

benodigdheden (2 pers.)

¼ groentebouillontablet met minder zout

150-200 gram bulgur

300 gram sperziebonen

1 bosui

1 citroen

½ blik tomatenblokjes zonder zout

2 eetlepels olijfolie

½ theelepel gemalen komijn

50 gram ongezouten cashewnoten

evt. slabladen, om te presenteren

bereiding

Breng 300-400 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.

Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.

Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.

Kook de sperziebonen in een ­bod …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?