Recept: Bruschetta met groene asperges

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Fontina is een kaas uit het Aostadal, gemaakt van de ­rauwe melk van koeien die grazen aan de voet van de Mont Blanc. De halfharde witte en zeer smeuïge korst smelt fantastisch in de oven.

benodigdheden

32 groene asperges (3 bosjes)

4 dikke sneden ambachtelijk brood, type oerbrood

4 dikke sneden fontina, 5 mm dik (raclettekaas of appenzeller kunnen ook)

zout en peper

80 g Parmezaanse kaas

voor de bechamelsaus

35 g boter

35 g bloem

500 ml melk

nootmuskaat

bereiding

Was de asperges en snijd de houtachtige onderkant eraf. Leg de asperges in ruim kokend water met wat zout. Laat het water niet te hard ­koken, om ze niet te beschadigen. Controleer met de punt van een mes of ze gaar zijn: …
Dit is 30% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?