Recept: Brosse zebraspritsen met vanille en cacao

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kleurrijk, bros en lekker zijn deze zebraspritsen met vanille en cacao. Dit recept is voldoende voor vijftien tot twintig spritsen.

benodigdheden

210 g roomboter, op kamertemperatuur

½ vanillestokje

125 g fijne kristalsuiker

1 eidooier

250 g bloem

¼ tl zout

2 tl cacao

2 spuitzakken met kartelspuitmondjes met een opening van 1-1,5 cm

bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de boter in een grote kom. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg en de suiker door de boter. Roer vervolgens eerst de eidooier erdoor tot het een egale massa is. Voeg dan de bloem met …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?