Recept: Broodje maakouda met aardappelkoekjes

Koken
beeld nijgh & van ditmar
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Streetfood zoals het bedoeld is. Vooral bekend als maakouda zijn deze aardappelkoekjes uit Meknes lekker vet, ­betaalbaar en vullend. Thuis kun je de koekjes ook eenvoudig maken van een restje gekookte aardappels of ­aardappelpuree.

benodigdheden voor 2 broodjes

200 g gekookte aardappels (hoe droger hoe beter), gepureerd

1 teen knoflook

paar takjes verse tijm

paar takjes verse peterselie

3 eieren

1 eetl. zoet paprikapoeder

1 eetl. versgemalen komijn

peper en zout

milde harissa, naar smaak

olie om te frituren

2 flinke stukken brood (of stokbrood)

bereiding

Prak de aardappel fijn. Pel de teen knoflook en pers fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de aardappelpuree m …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?