Recept: Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De pittige sinaasappelsaus met rode peper en mosterd is een verrassende combinatie met broccoli.

benodigdheden (2 personen)

2 perssinaasappels

500 gram broccoli

¼ rode peper

½ teentje knoflook

1 theelepel mosterd

2 theelepels maïzena

bereiding

Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil.

Pers de sinaasappels uit.

Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.

Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.

Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.

Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?