Recept: Breekbrood met kruidenboter

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Wilma van Dijk, 26 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: breekbrood met kruidenboter.

Er zijn van die momenten dat ik jullie het liefst zou willen laten meeruiken in de keuken. Afgelopen zaterdag was zo’n moment. Na zo’n drie uur (inclusief rijzen) kwam er een prachtig goudbruin, knapperig breekbrood uit de oven. Zo eentje die je in kookboeken of -tijdschriften ziet staan en ver buiten jouw bereik lijkt ... Het was ons gelukt en vol trots genoten we van een kop soep mét breekbrood dat nog lekker warm was.

Brood bakken is een vak apart, maar als je de tijd neemt en rustig het recept volgt, kan dit in ieder huishouden op tafel komen te staan.

benodigdheden (20 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?