Recept: Bowlfood met couscous en zalm

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit is een heerlijk vullend, zomers gekleurd gerecht. Let bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheids­datum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na ­opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.

benodigdheden

(voor 2 personen)

stuk pompoen (ca. 500 gram)

150 gram sperziebonen

1 ui

1 theelepel komijnzaad

1 eetlepel olie

150 gram volkoren couscous

150 gram gerookte zalm

4 takjes peterselie

bereiding

Was het stuk pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.

Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.

Pel de ui en snijd hem klein.

Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie.

Voeg de blokjes pompoen en de ­sperziebonen toe met 100 ml water.

Stoof de groe …
Dit is 35% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?