Recept: Boudoirsalade met zwarte & rode rijst

Koken
beeld good cook
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze salade heeft de opgepimpte pracht van een Arabisch boudoir en verdient een plekje midden op tafel. Ze heeft de smaakimpact van een oriëntaalse avondmarkt, maar tegelijkertijd een juweelachtige, elegante schoonheid die zowat elk hoofdgerecht een gouden randje geeft.

benodigdheden voor 4 personen

1 el. arachideolie

120 g. wilde rijst

250 g. rode rijst, liefst camargue, afgespoeld en uitgelekt

55 g. ontpitte dadels, in stukjes

80 g. amandelschaafsel

2 lente-uitjes, fijngesneden

1 rode ui, fijngesnipperd

25 g. pecannoten, grofgehakt

55 g. pistachenoten, gehakt

1 zure rode handappel, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes

1 kleine gele paprika, zaadjes verwijderd, in kleine blokjes

pitjes van 1 granaatappel, om te serveren

Rijst & co. Wereldse en verrassende gerechten met rijst, Nisha Katona. Uitg. Good Cook, Hilversum 2019. 224 blz. € 23,50 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?