Recept: Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit is een recept voor een snelle, vegetarische zomersalade. Samen met een paar sneden volkoren- of meergranenbrood is het een volwaardige maaltijd (voor 2 personen).

benodigdheden

1 kleine pot of blik kidney­bonen

1 eetlepel appelstroop

1 teentje knoflook

azijn

1 eetlepel olie

1 klein struikje andijvie

2 gegrilde paprika’s (koeling, zonder zout)

10 radijsjes

½-1 appel

50 gram verse geitenkaas

bereiding

Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.

Los de appelstroop op in een beetje water. Maak hiervan met de uitgeperste knoflook, wat azijn, de olie en wat peper een dressing. Meng de dressing door de kidneybonen.

Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de …
Dit is 36% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief