Recept: Bonenburgers

Koken
beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In dit recept ‘hamburgers’ van bonen. Het zijn zelfgemaakte vleesvervangers die binnen een kwartiertje op tafel staan.

benodigdheden

1 kleine pot bruine bonen

stukje ui

1 theelepel kerrie

½ teentje knoflook

½ gedroogd chilipepertje

1½ eetlepel vloeibare margarine

bereiding

Laat de bruine bonen uitlekken, spoel ze af en druk ze met een vork fijn.

Snijd het stukje ui heel fijn.

Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook erboven uit en verkruimel het pepertje er ook boven.

Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.

Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.

menusuggestie

Lekker m …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?