Recept: Boeuf stroganoff met luciferaardappels

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Guus: ‘In de Bourgondische traditie mag een stoofpot natuurlijk niet ontbreken. Ik ben gek op zulk gul eten. Deze is het lekkerst met vlees dat je normaal gesproken rood serveert, zoals ossenhaas, biefstuk of bavette. Vraag je slager om advies als je twijfelt, dan weet je zeker dat je goed zit.’

benodigdheden Voor de boeuf stroganoff:

2 el olijfolie

500 g ossenhaaspuntjes

2 uien, gepeld

1 rode puntpaprika

250 g champignons

25 g boter

1 el tomatenpuree

1 el dijonmosterd

1 el (gerookte-) paprikapoeder

50 ml wodka ketel 1

200 ml crème fraîche

Voor de luciferaardappels:

4 grote aardappelbonken, ­geschild

Voor het serveren:

3 el gehakte bladpeterselie

Extra nodig:

frituurpan met plantaardige olie

bereiding

Verhit de olijfolie in een braadpan. Bestrooi de ossenhaaspuntjes met zout e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?