Recept: Bloemkoolsoep

Koken
beeld ap / Matthew Mead
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept voor bloemkoolsoep is lekker met als hoofdgerecht biefstuk, prei gemarineerd in kruidenvinaigrette en aardappelen. Eet smakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

1 bosuitje

stuk bloemkool (ca. 200 gram)

½ theelepel kerriepoeder

½ eetlepel vloeibare margarine

¼ groentebouillontablet met minder zout

1 dl halfvolle melk

bereiding

Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.

Maak de bloemkool schoon en snijd die in stukken.

Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.

Voeg de bloemkool en 1½ dl water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.

Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.

Verdun …
Dit is 51% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief