Recept: bloemkoolroosjes in tomatensaus

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met bloemkool kun je eindeloos variëren, zo bewijst dit ­recept maar weer.

benodigdheden

6 aardappelen

2 kleine hamlapjes

peper

2 eetlepels vloeibare margarine

1 sjalot of kleine ui

1 eetlepel olie

200 gram tomatenblokjes zonder zout (½ blik)

½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)

½ theelepel gemberpoeder

1 kleine bloemkool

bereiding

Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.

Bestrooi het vlees met peper.

Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.

Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalo …
Dit is 49% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?