Recept: Bloemkoolcouscous

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Gezond en natuurlijk eten is allang niet meer alleen voor geitenwollensokkentypes. Dat blijkt uit het kookboek Snel & Gezond van Petra Pronk. Vandaag een recept van bloemkoolcouscous. Een uitgebreide recensie stond woensdag in bijlage Leven.

benodigdheden

1 bloemkool

1 rode ui

½ komkommer

100 g gekookte kikkererwten

70 g granaatappelpitjes

250 g cherrytomaatjes

5 takjes koriander

5 takjes peterselie

3 takjes munt

1 mespunt komijnzaad

1 tl kurkuma

1 el citroensap

1 el koudgeperste olijfolie

kruidenzout en zwarte peper

bereiding

Stap 1: Breek de bloemkool in roosjes en hak deze in de keukenmachine fijn.

Stap 2: Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Stap 3: Snipper de rode ui en halveer de cherrytomaatjes.

Stap 4: Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water.

S …
Dit is 44% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief