Recept: Bloedsinaasappelsorbet

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het trendy restaurant River Cafe opende zijn deuren in 1987, in een voormalige olieloods in het oude havengebied, dat vanaf die tijd grondig werd opgeknapt. De Londense taxichauffeur brengt je er naar horen zeggen zo heen. Vandaag een simpel recept voor een verkoelend dessert.

benodigdheden (voor 10 personen)

20 bloedsinaasappels

2 biologische citroenen

200 g fijne kristalsuiker

bereiding

Pers alle sinaasappels op één na uit.

Snijd de hele citroenen en de hele sinaasappel in kwarten en verwijder de pitjes.

Doe ze samen met de suiker in een foodprocessor of blender en hak ze met de pulseerknop tot een tamelijk vloeibaar geheel. Voeg het sinaasappelsap toe en druk nog één of twee keer op de pulseerknop.

Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?