Recept: Bietjessalade met linzen en geitenkaas

Koken
beeld ap / Mark Lennihan
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bietjes zitten vol met vitaminen. Bietjes zijn ook lekker om te gebruiken voor een heerlijke salade. Eet smakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 300 gram)

500 gram gekookte bietjes

4 takjes peterselie

1 eetlepel citroensap

2 theelepels mosterd

2 eetlepels olijfolie

6 bladen ijsbergsla

75 gram zachte geitenkaas

bereiding

Kook de linzen eventueel gaar en laat ze uitlekken.

Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.

Maak een dressing van de kleingesneden peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de ­bietjes en de linzen.

Dit is 41% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief