Recept: Bietjes met karwijzaad

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept is een goed voorbeeld van de manier waarop mijn gerechten worden beïnvloed door Duitse smaken. Ik eet bijna nooit bieten zonder karwijzaad. Als we verse mierikswortel hebben, rasp ik hier een beetje van door de dressing om hem een licht pittige smaak te geven.

benodigdheden voor 2 ­personen als lichte lunch

500 g verse bieten, geschild en in partjes

1 bol knoflook, tenen gescheiden, maar ongepeld

2 uien, in partjes (rood of wit)

1 theel. fijn zeezout

1 theel. karwijzaad

4 eetl. olijfolie

1 grote bos verse bladpeter­selie, alleen het blad

dressing

150 ml karnemelk

2 theel. zoete Duitse mosterd

fijn zeezout, naar smaak

bereiding

Verhit de oven tot 190 °C.

Doe de bieten, knoflook en uien in een braadslee, strooi het zout en karwijzaad erover, sprenkel de olie erover en zet de groenten 35 tot 40 minuten in de oven tot de groenten rondom mo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?