Recept: Bieten-wortelsoep met kipblokjes

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (27) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag verwarmende bieten-wortelsoep met kipblokjes.

Eindelijk is het koud! Hopelijk gaat het ook nog lekker sneeuwen. Ik word altijd best gelukkig van die echte winterse dagen in Nederland.

Met dit recept kun je heerlijk opwarmen. Het is een winterse soep vol geur, smaak en verwarmende ingrediënten.

benodigdheden (voor 6-8 personen):

2 rode uien

4 tenen knoflook

1 rode peper

1 duimdikte gember

1 el kerriepoeder

1 tl kaneelpoeder

1/2 tl (gerookte) paprikapoeder

2 rode bieten

1 venkel

2 winterpeen

400 g rode linzen

2 takjes rozemarijn

100 ml witte wijn

1 el frambozenazijn

1 l kippenbouillon

1 blik kokosmelk

1 sinaasappel

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?